Αν ένα πράγμα δεν πρέπει να λείπει από καμία ρουτίνα περιποίησης αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το αντηλιακό.

Διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία από είδη, αρώματα, και συστάσεις, τα αντηλιακά συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και προλαμβάνουν ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες και άλλα σημάδια φωτογήρανσης.

Φυσικά κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως έχει ανάγκη και από διαφορετικά προϊόντα. Και τα αντηλιακά δεν αποτελούν εξαίρεση. Ποιο αντηλιακό λοιπόν ταιριάζει στην δική σου επιδερμίδα;

Ξηρό δέρμα

Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή τότε καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος με ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Ευαίσθητο δέρμα & παιδιά

Για όσους έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα αλλά και για όσους αναζητούν ένα καλό αντηλιακό σώματος για παιδιά, τα ορυκτά ή φυσικά αντηλιακά αποτελούν εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για προϊόντα χωρίς έντονα αρώματα που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου.

Περιοχές με τρίχες

Αν θέλεις να προστατέψεις περιοχές με έντονη τριχοφυΐα από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία τότε ένα αντηλιακό σε μορφή gel αποτελεί ιδανική λύση.

Λιπαρή επιδερμίδα & επιδερμίδα με τάση ακμής

Για εσένα που η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή ή έχει τάσεις ακμής, τα αντηλιακά με λεπτόρρευστη υφή και ελαφριά σύσταση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Επίλεξε αντηλιακά που αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι είναι μη φαγεσωρογόνα και δεν φράζουν τους πόρους.

Βέβαια πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε δέρματος, αυτό που πρέπει να αναζητάς σε όλα τα αντηλιακά είναι να είναι ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 και να προστατεύουν από τη UVA και UVB ακτινοβολία. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή στο νερό και διάρκεια μεγαλύτερη από 40 λεπτά.

Η δερματολόγος Μαρία Τσικελούδη είναι στη διάθεσή σου ώστε να συζητήσετε τα οφέλη της αποτελεσματικής προστασίας του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και να σε βοηθήσει να επιλέξεις το αντηλιακό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σου.